კვების მრეწველობის სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტი

ელ.ფოსტა: nugzi@yahoo.com, ტელ: 599 43 15 14
მის: საქართველო, თბილისი, დავით გურამიშვილის გამზირი 17, 0192

ინსტიტუტის ვებგვერდი

ინსტიტუტის შესახებ

422

პუბლიკაცია

52

კონფერენცია

96

პროექტი/გრანტი

6

ინტელექტ. საკუთრება

კვების მრეწველობა – ესაა მრავალპროფილიანი, ეფექტური და საქართველოსათვის უმნიშვნელოვანესი სამრეწველო პოტენციალი, რომლის განვითარებაზე ბევრადაა დამოკიდებული ქვეყანაში არსებული სოციალური პრობლემებისა და ეროვნულ-ეთნიკურ ურთიერთობათა პრობლემების მოგვარების საკითხიც.

ბოლო წლების გამოცდილებამ გვიჩვენა, რომ საქართველოში წარმოებული ტრადიციული კვების პროდუქტებიდან არცერთზე არ არ¬სებობს დიდი მოთხოვნილება საზღვარგარეთის ქვეყნებში. როგორც ევროპის, ისე ამერიკის ბაზრები გაჯე-რებულია სუფრის ღვინოებითა და ხილ - კენკროვანთა წვენებით, სხვა ტრადიციული კვების პროდუქტებით, რის გამოც აქტუალურ საკითხს წარმოადგენს ახალი მიმართულებების გამოკვლევა, ადგილობრივი ნედლეულის რესურსების გამოყენებით კონკურენტუნარიანი პროდუქციის წარმოების მიზნით.

მსოფლიოს წამყვანი, ასევე პოსტსაბჭოურ ქვეყნებში აგროსამრეწველო კომპლექსის განვითარების გამოცდილების გაცნობამ მიგვიყვანა იმ დასკვნამდე, რომ საქართველოს აგროსამრეწველო კომპლექსის აღორძინება შეუძლებელი იქნება ამ დარგის კლასტერული განვითარების გარეშე, რომლის ყველაზე მისაღებ ფორმას წარმოადგენს ტექნოპარკი.

სტრუქტურული ერთეულები

კვების პროდუქტებისა და საკვები დანამატების ტექნოლოგიების კვლევის განყოფილება
ბავშვთა კვების ტექნოლოგიის ლაბორატორია
მცენარეული ნედლეულის შრობის ტექნოლოგიის ლაბორატორია
მცენარეული ზეთების (ცხიმზეთები,ეთერზეთები) ტექნოლოგიის ლაბორატორია
ხილ-ბოსტნეულის შენახვისა და გადამუშავების ტექნოლოგიის ლაბორატორია
ხილ-ბოსტნეულის შენახვისა და გადამუშავების ტექნოლოგიის ლაბოტაროა
კვების პროდუქტების ხარისხისა და უვნებლობის კვლევის განყოფილება
რძისა და ხორცპროდუქტების ტექნოლოგიის ლაბორატორია
ღვინისა და ჭაჭის არყის დეპარტამენტი
სამეცნიერო პროდუქციის დანერგვის განყოფილება
საწარმოო-ტექნიკური განყოფილება
თეთრი წყაროს ექსპერიმენტული ქარხანა

სამეცნიერო დანადგარები

აპარატის დასახელება ტექნიკური მახასიათებლები გამოშვების წელი ექსპლუატაციაში მიღების წელი დანადგარის დანიშნულება გამოყენების მიზანი ტექნიკური მდგომარეობა
ცისტერნა ემალის 12,5 კუბური მეტრი 1981 1983 საწარმოო დანიშნულების ავზი გამოიყენება კვების პროდუქტების(სითხეების) განსათავსებლად სამრეწველო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ცისტერნა ემალის მოცულობა 16 ტონა 1983 1983 საწარმოო დანიშნულების ავზი გამოიყენება კვების პროდუქტების(სითხეების) განსათავსებლად სამრეწველო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
გამაცხელებელი I 19-05 გამაცხელებელი მოწყობილობა, რომელსაც შეუძლია სითბოს დაგროვება. 1985 1986 კვების პროდუქტების გასაცხელებლად სამრეწველო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
წვენების შემვსები ავტომატი 100*130*90 სმ 1986 1986 ნახევრად ავტომატური დანადგარი უზრუნველყოფს სითხის ბოთლში ჩამოსხმას სამრეწველო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
წნეხი DNND 10 მექანიკური მოცულობა 200 ლიტრი 1986 1986 ზეწოლის შედეგად სქელი და თხევადი მასის განცალკევება სამრეწველო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
დამაქუცმაცებელი ADA-5 მოცულობა 200 კილოგრამი 1986 1986 უზრუნველყოფს ხილის დაჭრას პატარა ნაწილებად სამრეწველო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ფარშამრევი ტევადობა 200 კილოგრამი 1986 1986 ძეხვეულის მომზადება სამრეწველო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ბოსტნეულის საჭრელი 60*110*60 სმ 1986 1986 გამოიყენება ხილისა და ბოსტნეულის დასაჭრელად სამრეწველო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
სასწორი 400*400 სმ 1989 1989 გამოიყენება ნედლეულის ასაწონად სამრეწველო ნულოვანი გამოყენება
ქილების სარეცხი მანქანა KHH6 150*200*200 1986 1986 გამოიყენება ქილების გასარეცხად სამრეწველო სარემონტო
კონვეირი ქილების გადასატანი სიგრძე 11 მეტრი 1986 1989 პროდუქციის ქილებში განთავსების შემდეგ მისი ტრანსპორტირებისათვის სამრეწველო სარემონტო
რეზერვუარი ემალის 16 კუბური მეტრი 1986 1986 საწარმოო დანიშნულების ავზი გამოიყენება კვების პროდუქტების(სითხეების) განსათავსებლად სამრეწველო სარემონტო
ბოთლის დამხუფი მანქანა 60*60*90 სმ 1989 1989 გამოიყენება მზა პროდუქციის მისაღებად სამრეწველო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ლაბორატორიული კომპლექტი ლაბორატორიული მაგიდები 140*60*100 სმ 1989 1989 ქიმიური ანალიზების ჩატარება სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
მიკროსკოპი 50*50*20სმ 1990 1990 მიკროსკოპული დაკვირვება სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ცენტრიფუგა დიამეტრი 20 სმ 1990 1990 მანქანა, რომელიც ცენტრიდანული ძალების მოქმედებით მექანიკურად ყოფს ნარევს შემადგენელ ნაწილებად სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
უჟანგავი ფოლადის რეზერვუარი ღვინის ცხლად ჩამოსასხმელად 180*60*50სმ 2015 2015 გამოიყენება ღვინის ცხლად ჩამოსასხმელად ჰაერთან კონტაქტის გარეშე სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
პერიოდული ქმედების შარანტის ტიპის აპარატი აპარატის წარმადობა 16 – 16,5 დეკალიტრი უწყლო სპირტი 1 ციკლში ღვინომასალის ხარჯი –– 85 დეკალიტრი 1 ციკლში 2015 2015 გამოიყენება მაღალი ხარისხის დისტილატების მისაღებად სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
უჟანგავი ფოლადის რეზერვუარი 100 ლიტრი 2015 2015 გამოიყენება ნედლეულის და ექსპერიმენტული პროდუქციის შესანახად სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ღვინის გადმოსაღები პომპა ელ.ძრავის სიმძლავრე 220ვ 0.50 ცხ. ძ. ბრუნვათა რიცხვი 2850 ბრ/წთ თითბერის კორპუსი თითბერის იმპელერი 2015 2015 სითხის ჰაერთან კონტაქტის გარეშე ტრანსპორტირებისათვის სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
უჟანგავი ფოლადის რეზერვუარი პნევმატური სახურავით 200 ლიტრი 2013 2015 ექსპერიმენტული პროდუქციის განსათავსებლად სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
რეზერვუარი პნევმატური სახურავით 500 ლიტრი 2015 2015 ექსპერიმენტული პროდუქციის განსათავსებლად სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ელექტრო მიქსერი 30*22*10სმ 2001 2002 შესქელებული მასის ამრევი სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ელექტრო ღუმელი 40*40*35სმ 2002 2002 გამოიყენება ლაბორატორიული ნიმუშების გასაცხელებლად სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
კრემის სათქვეფი მანქანა დიამეტრი 70სმ 1992 1992 კრემისებული მასების შერევა სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ღვინის ფილტრი 40*40 2015 2016 ღვინის გაფილტვრა სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
წნეხი მექანიკური დიამეტრი 55 სანტიმეტრი 2015 2016 შესქელებული მასიდან წვენის გამოსაყოფად სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
წნეხი მექანიკური დიამეტრი 35 სმ 2015 2016 შესქელებული მასიდან წვენის გამოსაყოფად სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ყურძნის კლერტსაცლელი პომპით 3ცხ.ძ 2015 2016 ყურძნის გადამუშავება სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ცილინდრული ქვაბი უჟანგავი ფოლადი ზომები 50*50 2015 2017 ექსპერიმენტული პროდუქციის წარმოებისათვის სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ჭურჭლის სარეცხი მოწყობილობა 1600*700*850 მმ უჟანგავი ფოლადის 2015 2017 მცირე საწარმოში გამოენებული რეზერვუარების გასარეცხად სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ელექტრო სასწორი HANYU HY-TZ-300 ელექტრო სასწორი მაქსიმალური წონა 500 კილოგრამი 2015 2017 ექსპერიმენტული ნედლეულის ასაწონად სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა
ჰიდრო პრესი GRIFO MARCHETTI S.r.l. მაქსიმალური წნევა 3 ბარი სამუშაო ტემპერატურა -10ᵒ/+50ᵒ წონა 150კგ სიმაღლე სადგამით 800 მმ სადგამის სიმაღლე 300 მმ 2015 2017 ყურძნისა და დურდოს გამოწნეხვა სამეცნიერო აქტიური გამოყენება-მუშა მდგომარეობა

სამეცნიერო ნაგებობები

თეთრიწყაროს ექსპერიმენტულ ქარხანას დაკავებული აქვს 2 ჰექტარი მიწის ნაკვეთი, რომელზედაც განლაგებულია სამი მოდული, ერთი ადმინისტრაციული შენობა, საქვაბეს შენობა, ქვესადგური.

სამეცნიერო საგრანტო პროექტები

პროექტის ნომერი/შიფრი პროექტის დასახელება კონკურსის დასახელება დამფინანსებელი ორგანიზაცია საგრანტო ბიუჯეტი დაწყების/დასრულების თარიღები ხელმძღვანელი ძირითადი პერსონალი
1,44/2018კვების მრეწველობის ნარჩენებიდან ეთეროვანი ზეთებისა და ბიოაქტიური ექსტრაქტების წარმოების მოწყობა თეთრიწყაროს რაიონშისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო001/01/2018-31/12/2023ნუგზარ ბაღათურია მარიამ ლოლაძე გენადი ბაღათურია მაია დემენიუკი
1.6/2018მეცნიერების განვითარების სტრატეგიის შემუშავება კვებისა და გადამამუშავებელ მრეწველობაშისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქარღველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2018-31/12/2023ნუგზარ ბაღათურია გენადი ბაღათურია მარიამ ლოლაძე
1.2/2018ფენოლური ანტიოქსიდანტებით გამდიდრებული წითელი ნახევრადტკბილი ღვინოების დამზადების ინოვაციური ტექნოლოგიის გამოკვლევასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო001/01/2018-31/12/2023ნანა ებელაშვილიეთერი უთურაშვილი ინესა კეკელიძე მაია დემენიუკი
1.3/20017ქართული ვისკის წარმოების ტექნოლოგიის მეცნიერული საფუძვლების გამოკვლევასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო001/01/2017-31/12/2023ნუგზარ ბაღათურია ელენე კალატოზიშვილი ლუიზა ეჯიბია ლუიზა ქაჯაია გიორგი გრიგალაშვილი მარიამ ლოლაძე
1.3/2018საქართველოს სანელებელ-არომატული ნედლეულის ბაზაზე დამუშავდეს მოხარშული ძეხვეულის წარმოებისთვის სანელებლების კომპოზიცია, მისი დამზადების და გამოყენების ტექნოლოგიებისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო001/01/2018-31/12/2023ნაზი ალხანაშვილიმაია დემენიუკი
1.5/2017ჭაჭის არყის წარმოების ახალი ტექნოლოგიის გამოკვლევასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო001/01/2017-31/12/2023ნუგზარ ბაღათურია მარიამ ლოლაძე ელენე კალატოზიშვილი ლია კოტორაშვილი მედეა ორმოცაძე
1.6/2018გამოკვლეულ იქნას კახური ტიპის ახალგზრდა ღვინოების დამზადების ტექნოლოგიასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო001/01/2017-31/12/2022ნანა ებელაშვილიეთერი უთურაშვილი ნინო ხვედელიძე მარიამ ლოლაძე ინესა კეკელიძე
1.2/2017გამოკვლეულ იქნას უწიპწო დურდოს დადუღების გავლენა თეთრი და წითელი კახური ტიპის ღვინოების ხარისხზესახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო001/01/2017-31/12/2023ნუგზარ ბაღათურია ეთერი უთურაშვილი ნელი გილაური ნელი ილურიძე მზია იჩქიტიძე მარიამ ლოლაძე
1,44/2017ციტრუსოვანთა ნაყოფების გადამუშავების ინოვაციური ტექნოლოგიების გამოკვლევასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო001/01/20017-31/12/2023ნუგზარ ბაღათურია აელიტა ხოტივარი ინესა კეკელიძე ელენე კალატოზიშვილი მარიამ ლოლაძე
1.1/2017კოლხური ბიო ღვინისა და ბიო ალკოჰოლიანი სასმელების ინოვაციური ტექნოლოგიების გამოკვლევა კოლხური ნატურალური ცქრიალა ღვინის ტექნოლოგიის გამოკვლევასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო001/01/2013-31/12/2019ნუგზარ ბაღათურია ნანა ბეგიაშვილი ინესა კეკელიძე ელენე კალატოზიშვილი მარიამ ლოლაძე
2.20-2012ქონდარის შრობის რაციონალური ტექნოლოგიის დამუშავებასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2009-31/12/2012თენგიზ ნანიტაშვილი ნ. ალხანაშვილი
2.19-2012ველურად მზარდი ღვიის ნედლეულის ქიმიურ-ტექნოლოგიური გამოკვლევა ნატურალური საკვები დანამატების დამზადების მიზნითსახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2009-31/12/2012ლევან მუჯირი ნ. ბაღათურია ლ. ქაჯაია
2.18-2012თუთის სამრეწველო გადამუშავების უნარჩენო ტექნოლოგიის დამუშავებასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2009-31/12/2012ლევან მუჯირი ე. კალატოზიშვილი მ. ორმოცაძე მ. კერესელიძე ნ. ილურიძე ნ. გილაური
2.17-2012ატმის ნაყოფის გადამუშავების უნარჩენო ტექნოლოგიის შემუშავებასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2009-31/12/2012ლევან მუჯირი ე. კალატოზიშვილი მ. კერესელიძე ნ. ილურიძე ნ. გილაური
2.16-2012საქართველოში გავრცელებული მანდარინი, ფეიხოსა და კივის არასტანდარტული ნედლეულიდან პექტინის პასტის მიღების ტექნოლოგიის დამუშავებასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2009-31/12/2012ნუგზარ ბაღათურია ე. უთურაშვილი ი. კუპატაძე მ. დემენიუკი შ. მულაძე ზ. ალანია
2.15-2012ადგილობრივი მცენარეული ნედლეულის გამოყენებით ანტიოქსიდანტური სასმელების მირების ტექნოლოგიური გამოკვლევასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2009-31/12/2012თენგიზ ნანიტაშვილი ნ. ბაღათურია ნ.ბეგიაშვილი გ. გრიგორაშვილი ა. ხოტივარი თ. კუპატაძე ე. უთურაშვილი
2.14-2012პურის ნატურალური გამაუმჯობესებლების ტექნოლოგიის გამოკვლევასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2009-31/12/2012ნუგზარ ბაღათურია ლ. კოტორაშვილი მ. ორმოცაძე ლ. კონჯარია თ. გეჯაძე ბ. ბაღათურია
2.13-2012საბავშვო საჭოს წარმოების ტექნოლოგიის შემუშავებასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2007-31/12/2010ეთერი ედიბერიძე ი. კუპატაძე
2.12-2010ყურძნის წიპწისაგან ფენოლებით მდიდარი ექსტრაქტების მიღების ტექნოლოგიის დამუშავებასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2008-31/12/2010ნუგზარ ბაღათურია ნ. ბეგიაშვილი ა. ხოტივარი ი. კუპატაძე
2.11-2010ყურძნის ნატურალური საღებავების მიღების რაციონალური ტექნოლოგიის დამუშავებასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2008-31/12/2010ნ. ბაღათურიან. ბეგიაშვილი ლ. კოტორაშვილი მ. ორმოცაძე
2.10 - 2007ალკოჰოლური სუფთა ეთილის სპირტის წარმოების ტექნოლოგიის დამუშავებასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2007-31/12/2011ლევან მუჯირი ე. უთურაშვილი ნ. ილურიძე მ. კერესელიძე ნ. გილაური მ. იჩქიტიძე
2.20 – 2008ხილის დადუღების შედეგად სპირტის მილების ოპტიმალური პირობები და მიღებული სპირტის ძირითადი ქიმიური პარამეტრებისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2008-31/12/2010ნუგზარ ბაღათურია ლ. მუჯირი მ. თოხაძე ლ. ნაცვლიშვილი მ. იჩქიტიძე ნ. ხვედელიძე
2.19 – 2008ბავშვთა კვების პროდუქტებისათვის გამიზნული ნატურალური საღებავების მიღების რაციონალური ტექნოლოგიის დამუშავება ადგილობრივი ნედლეულის რესურსების გამოყენებითსახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2008-31/12/2010ნუგზარ ბაღათურია ა.ხოტივარი ნ. ილურიძე
2.16 – 2008ვარდის ყვავილების ფერმენტაციის პროცესის გამოკვლევა შაქრის სიროფშისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2008-31/12/2010ნუგზარ ბაღათურია ლ. ქაჯაია ლ. მუჯირი რ. ბზიავა
2.14 – 2008კვების პროდუქტების უსაფრთხოებისა და სანიტარულ - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლების კონტროლის მეთოდოლოგიის სრულყოფა მზა პროდუქციის მსოფლიო ბაზარზე კონკურენტუნარიანობის ამაღლების მიზნითსახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2008-31/12/2010ეთერი ედიბერიძენ. ბაღათურია ნ.ბ ეგიაშვილი ლ.კოტორაშვილი ლ.კონჯარია თ. ნანიტაშვილი ნ. ალხანაშვილი
2.13 – 2008ალკოჰოლური დუღილის შედეგად მიღებული ნადუღის და ნედლი სპირტის ქიმიური ანალიზისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2008-31/12/2010ლევან მუჯირი ე. უთურაშვილი ნ. ილურიძე მ. კერესელიძე ნ. გილაური მ. იჩქიტიძე
2.12 – 2008ფერმერულ მეურნეობაში მალფუჭადი ნედლეულიდან მშრალი მონოპროდუქტების წარმოების ტექნოლოგიის დამუშავებასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2008-31/12/2010თენგიზ ნანიტაშვილი ნაზი ალხანაშვილი ელენე კალატოზიშვილი მარინა კერესელიძე ნელი ილურიძე ნელი გილაური
2.11-2008კვების პროდუქტების უსაფრთხოებისა და სანიტარულ - მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლების კონტროლის მეთოდოლოგიის სრულყოფა მზა პროდუქციის მსოფლიო ბაზარზე კონკურენტუნარიანობის ამაღლების მიზნითსახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2008-31/12/2010ეთერი ედიბერიძე მზია იჩქიტიძე ნელი გილაური ნელი ილურიძე ლალი კონჯარია
1.13/2008ეთერზეთოვანი ვარდის გადამუშავების პრინციპულად ახალი ტექნოლოგიის დამუშავება გარემოს დაბინძურების თავიდან აცილების მიზნით.სახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2008-31/12/2014ლევან მუჯირილ. ქაჯაია რ. ბზიავა
1.9-2007ქართული სუფრის ღვინოების და ხილ-კენკროვანთა ნატურალური წვენების ფალსიფიკაციის მაჩვენებელი კრიტერიუმების დადგენა და მათი განსაზღვრის მეთოდური სახელმძღვანელოს შექმნასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2005-31/12/2009ნუგზარ ბაღათურია ნ. ბეგიაშვილი მ. ორმოცაძე ლ. კოტორაშვილი თ. გეჯაძე
2.22/2007შესწავლილ იქნეს ხილის დადუღების შედეგად სპირტის მიღების ოპტიმალური პირობებისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2007-31/12/2009ლევან მუჯირი ლევან მუჯირი ელენე კალატოზიშვილი მზია იჩქიტიძე ნინო ხვედელიძე
1.17/2007რკინადეფიციტური ანემიის პროფილაქტიკისათვის განკუთვნილი ბავშვთა პროდუქტების მიღების ტექნოლოგიის გამოკვლევასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2005-31/12/2009თენგიზ ნანიტაშვილიგიორგი გრიგორაშვილი აელიტა ხოტივარი იზოლდა კუპატაძე ცისანა შილაკაძე
1.7/2002შეიქმნას ბავშვთა კვებისა და სამკურნალო პროფილატიკური დანიშნულების პროდუქტები საქართველოს ადგილობრივი მცენარეული ნედლეულისაგანსახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქარღველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2002-31/12/2005აელიტა ხოტივარი ლუარა ქუთათელაძე ნანა ბეგიაშვილი მიხეილ ცაგარელი პეტრე ნიორაძე
1.6/2002შეიქმნას ხორცისა და რძის პროდუქტების ახალი ასორტიმენტი ადგილობრივი ნედლეულის გამოყენებითსახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქარღველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2002-31/12/2005ეთერი ედიბერიძე ლია კოტორაშვილი ნანა ბეგიაშვილი ნუგზარ ბაღათურია ნინო ხვედელიძე
1.3/2002არომატიზირებული მინერალური წყლების ტექნოლოგიის გამოკვლევასახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2002-31/12/2005ნუგზარ ბაღათურია ნანა ბეგიაშვილი ნონა ბენდიანიშვილი ლუარა ქუთათელაძე მარინა კერესელიძე ნელი ილურიძე ნელი გილაური ნინო ხვედელიძე
1.1/2001გამოკვლეული იქნას ნედლეულის პერსპექტიული სახეები და დამუშავდეს რაციონალური ტექნოლოგია შაქრისა და შაქრის შემცვლელების მისაღებადსახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია 001/01/2002-31/12/2005ნუგზარ ბაღათურია აელიტა ხოტივარი ნანა ბეგიაშვილი ლუიზა ქაჯაია ლია კოტორაშვილი ლალი კონჯარია მზია იჩქიტიძე

კონტაქტი

ტელ: 599 43 15 14

ვებ გვერდი: https://foodscience.gtu.ge/

ელ.ფოსტა: nugzi@yahoo.com

მისამართი: საქართველო, თბილისი, დავით გურამიშვილის გამზირი 17, 0192

თანამშრომლები

ელენე კალატოზიშვილი

აკადემიური დოქტორი / უფროსი მეცნიერ თანამშრომელი

მედეა ორმოცაძე

მეცნიერებათა დოქტორი / მთავარი მეცნიერ თანამშრომელი

ნაზი ალხანაშვილი

აკადემიური დოქტორი / მთავარი მეცნიერ თანამშრომელი

ეთერი ედიბერიძე

აკადემიური დოქტორი / მთავარი მეცნიერ თანამშრომელი

აელიტა ხოტივარი

აკადემიური დოქტორი / მთავარი მეცნიერ თანამშრომელი

ლია კოტორაშვილი

აკადემიური დოქტორი / უფროსი მეცნიერ თანამშრომელი

ეთერი უთურაშვილი

აკადემიური დოქტორი / მთავარი მეცნიერ თანამშრომელი

ნუგზარ ბაღათურია

მეცნიერებათა დოქტორი / მთავარი მეცნიერ თანამშრომელი

გიორგი გრიგორაშვილი

მეცნიერებათა დოქტორი / მთავარი მეცნიერ თანამშრომელი

ლუიზა ქაჯაია

აკადემიური დოქტორი / მთავარი მეცნიერ თანამშრომელი

ნანა ებელაშვილი

მეცნიერებათა დოქტორი / უფროსი მეცნიერ თანამშრომელი

მარიამ ხოსიტაშვილი

მეცნიერებათა დოქტორი / მთავარი მეცნიერ თანამშრომელი

მაია დემენიუკ

აკადემიური დოქტორი / მეცნიერ თანამშრომელი