გულნაზი კაიშაური

აკადემიური დოქტორი

ბიოტექნოლოგიის ცენტრი

დაასკანერე

ვარ ინჟინერ - ტექნოლოგი, 1995წ.-დან - ტექნიკის მეცნიერებათა კანდიდატი (აკადემიური დოქტორი) დაკონსერვებული კვების პროდუქტების ტექნოლოგიის სპეციალობით. წლების განმავლობაში ჩემი კვლევის ობიექტს წარმოადგენდა ხილკენკროვნები და ბოსტნეული; მათი გადამუშავების პროდუქტები (ვიყავი პროექტის ხელმძღვანელი, ძირითადი შემსრულებელი). კვლევა მოიცავდა ხილბოსტნეულის ბიოქიმიურ შედგენილობას და მათგან სხვადასხვა სახის პროდუქციის (მათ შორის ბავშვთა კვებისათვის) დამზადების მიზანშეწონილობას, ასევე ხილბოსტნეულის შენახვისუნარიანობასა და შენახვისას ხილბოსტნეულსა და მისი გადამუშავების პროდუქტებში მიმდინარე ქიმიურ ნაერთთა გარდაქმნებს. კვლევის შედეგებიდან გამომდინარე შემუშავებული მაქვს მათი გადამუშავების რაციონალური ტექნოლოგიები, მათზე დამუშავდა ნორმატიული დოკუმენტები (სტანდარტები და დამზადების ტექნოლოგიური ინსტრუქციები). 2003-2016 წ.წ. ვიყავი ბიოტექნოლოგიის ცენტრის (ყოფილი საქართველოს აგრობიოტექნოლოგიის სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტის) სამეცნირო საბჭოს წევრი. 2010-2012 წწ. ბიოტექნოლოგიის ცენტრის სამეცნიერო საბჭოს მდივანი. კვლევითი მუშაობის პარალელურად წლების განმავლობაში (25 წელი) ვეწევი პედაგოგიურ მოღვაწეობასაც. დასწრებული და დაუსწრებელი სწავლების ბაკალავრიატისა და მაგისტრატურის სტუდენტებს ხელმძღვანელობას ვუწევდი სადიპლომო და საკურსო შრომებისა და პროექტების შესრულებაში; მომზადებული მყავს 9 მაგისტრი (საქართველოს სახელმწიფო აგრარულ უნივერსიტეტში). ვხელმძღვანელობდი სტუდენტთა სამეცნიეროო-კვლევით მუშაობას (საქართველოს სახელმწიფო აგრარულ უნივერსიტეტში). სტუდენტებს ჰქონდათ გარკვეული ინოვაციებიც. სტუდენტების მიერ (36 სტუდენტი) კვლევის შედეგები გამოტანილია სტუდენტთა სამეცნიერო და საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკულ კონფერენციებზე, იყვნენ გამარჯვებული სტუდენტები (7 სტუდენტი). მაქვს სტანდარტიზაციის მიმართულებით მუშაობის 45 წლიანი გამოცდილება, კერძოდ ხილსა და ბოსტნეულზე, ხორცსა და თევზზე და მათი გადამუშავების პროდუქტებზე, სოფლის მეურნეობის სხვა პროდუქტებზე, ასევე სამკურნალო მცენარეებსა და სხვ. შემუშავებული მაქვს 40-ზე მეტი ნორმატიული დოკუმენტი, მათ შორის: 4 სახელმძღვანელო დოკუმენტი (წარმოების ტექნოლოგიური მომზადებისა და პროდუქციის წარმოებისას ტექნოლოგიური დისციპლინის დაცვის კონტროლის მიმართულებით), რესპუბლიკური სტანდარტები, ტექნიკური პირობები და ტექნოლოგიური ინსტრუქციები. საქართველოს აგრარული ბიოტექნოლოგიის სამეცნიერო-კვლევითი ინსტიტუტის ბაზაზე შექმნილი სტანდარტიზაციის ტექნიკური კომიტეტის (ტკ-14) ’‘ბოსტნეულის გადამუშავების პროდუქცია და შენახვა’‘ ფუნქციონირების პერიოდში (1995 – 2004 წწ.) - ვიყავი პასუხისმგებელი მდივნის მოვალეობის შემსრულებელი. შემუშავებული მაქვს საქართველოს სახელმწიფო სტანდარტები (2 სტანდარტი). შემუშავებული და შეთანხმებული მაქვს 30-ზე მეტი მეწარმე სუბიექტის (სამეურნეო ობიექტის) სტანდარტი და პროდუქციის წარმოების ტექნოლოგიური ინსტრუქციები. 2013 წ.-დან დღემდე ვარ სურსათის სფეროში სტანდარტიზაციის ტექნიკური კომიტეტის ტკ-3 ”სასურსათო პროდუქტები” წევრი, ამავე კომიტეტის ტერმინოლოგიის ჯგუფის წევრი. ექსპერტიზა ჩავუტარე საქართველოს სახელმწიფო სტანდარტებსა და საერთაშორისო სტანდარტების (ისო) ქართულენოვან ვერსიებს (სსტ ისო) (სულ 62 სტანდარტი).

Modeling the Results of Economic Enalysis of Technological Processes in the Food IndustryG. E. Khachidz, G. N. Kaishauri კონფერენციის კრებულიRafael Agladze Institute of Inorganic Chemistry and Electrochemistry of Ivane Javakhishvili Tbilisi State University. Tbilisi. Georgia. 23 - 25 November. 2023.- - -englishსახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Sweet Snacks from the Secondary Raw Materials of GrapefruitG.Kaishauriკონფერენციის კრებულიRafael Agladze Institute of Inorganic Chemistry and Electrochemistry of Ivane Javakhishvili Tbilisi State University. Tbilisi. Georgia. 23 - 25 November. 2023.- - -englishსახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
მოცხარის ნაყოფების სამკურნალო მნიშვნელობა და მათი გამოყენებაგ. კაიშაური, მ. ღირსიაშვილი სტატიაინტერნეტ-ჟურნალი AgroNews.ge. 2022. - - https://agronews.ge/motskharis-naqhophebis-samkurnalo-mnishvneloba-da-mathi-gamoqheneba/ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
არატრადიციული საკვები დანამატიგ. კაიშაური, ნ. ხოსროშვილისტატიასამეცნიერო-რეფერირებადი ჟურნალი „მეცნიერება და ტექნოლოგიები“, თბ.: საგამომცემლო სახლი „ტექნიკური უნივერსიტეტი“. 2022. N 1 (738). გვ. 55 – 60. - ISSN 0130-7061. Index 76127. ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ხურტკმელის ნაყოფების სამკურნალო მნიშვნელობა და მათი გამოყენებაგ. კაიშაური, თ. ბარათაშვილისტატიასამეცნიერო-რეფერირებადი ჟურნალი „მეცნიერება და ტექნოლოგიები“. თბ.: საგამომცემლო სახლი „ტექნიკური უნივერსიტეტი“. 2021. N1 (735). გვ. 60 - 68.- ISSN 0130-7061, Index 76127 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
საკვებდანამატი გარეული კენკრისაგანგ. კაიშაურიკონფერენციის კრებულისაერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია - საკვები პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები. ქ. ქუთაისი. აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის გამომცემლობა. 2020. 20 - 21 თებერვალი. გვ. 79–81.- ISBN 978-9941-484-58-2 ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
კუნელის კვებითი ღირებულებაგ. კაიშაურიკონფერენციის კრებულისაერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია - საკვები პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები. ქ. ქუთაისი. აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის გამომცემლობა. 2020. 20 - 21 თებერვალი. გვ. 76–79.- ISBN 978-9941-484-58-2 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
სასმელი არატრადიციული ნედლეულის ფუძეზეგ. კაიშაური, ნ. ხოსროშვილისტატიასაერთაშორისო სამეცნიერო-მეთოდოლოგიური და პრაქტიკული, რეფერირებული სამეცნიერო შრომათა კრებული. „მოამბე“თბ.: გამომც.“აგრო“. 2019. 2 (42). გვ. 101-1030.274 ISSN 1512-2743 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
აქტინიდიისაგან დამზადებული საკონდიტრო ტიპის კონსერვების შენახვის საგარანტიო ვადის დადგენის შედეგებიგ. კაიშაური, ნ.ლომთაძე, მ. ჟღენტისტატიასაერთაშორისო სამეცნიერო-მეთოდოლოგიური და პრაქტიკული, რეფერირებული სამეცნიერო შრომათა კრებული „მოამბე“თბ.: გამომც. “აგრო“. 2019. 2 (42). გვ. 98 - 100.0.274 ISSN 1512-2743 -ქართულისაგრანტო პროექტი
საქართველოში გავრცელებული გრეიპფრუტის ჯიშების ანტიოქსიდანტური აქტივობაგ. კაიშაური, მ. ჟღენტიკონფერენციის კრებულიპირველი საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,ახალი ინიციატივები“ქ. ქუთაისი. აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის გამომცემლობა. 2019. 14-15 ნოემბერი გვ. 77-81- ISBN 978-9941-484-84-1 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
კუნელის სახეების შედარებითი დახასიათებაგ. კაიშაური, თ. ბარათაშვილისტატიასამეცნიერო რეფერირებადი ჟურნალი „მეცნიერება და ტექნოლოგიები“. თბ.: საგამომცემლო სახლი „ტექნიკური უნივერსიტეტი“. 2019. 1 (730). გვ. 107 - 116.- ISSN 0130-7061, Index 76127 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
მოცხარის სახეების შედარებითი დახასიათებაგ. კაიშაური, მ.ღირსიაშვილისტატიასამეცნიერო რეფერირებადი ჟურნალი „მეცნიერება და ტექნოლოგიები“. თბ.: საგამომცემლო სახლი „ტექნიკური უნივერსიტეტი“. 2018. 3 (729). გვ. 95 - 102.- ISSN 0130-7061, Index 76127 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ბავშვთა კვების c რეცეპტურის შემუშავება დაბალანსებული კვების ფორმულის მოთხოვნების გათვალისწინებითგ. კაიშაურისტატიასამეცნიერო რეფერირებადი ჟურნალი „მეცნიერება და ტექნოლოგიები“. თბ.: საგამომცემლო სახლი „ტექნიკური უნივერსიტეტი“. 2018. 3 (729). გვ. 80 - 86.- ISSN 0130-7061, Index 76127 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
გრეიპფრუტის ნაყოფების შენახვა საცავებშიგ. კაიშაური, გ. ჭუმბურიძე, მ. ღირსიაშვილისტატიასაერთაშორისო სამეცნიერო-მეთოდოლოგიური და პრაქტიკული რეფერირებული ჟურნალი “აგრარულ-ეკონომიკური მეცნიერება და ტექნოლოგიები”. თბ.: საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია. 2017. 3 (36). გვ. 22-29.- ISSN 1987-6335 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
„ქართული თეთრის“ ჯიშის გოგრის ბიოქიმიური და ტექნოლოგიური კვლევის შედეგებიგ. კაიშაურისტატიასამეცნიერო რეფერირებადი ჟურნალი „მეცნიერება და ტექნოლოგიები“. თბ.: საგამომცემლო სახლი „ტექნიკური უნივერსიტეტი“. 2017. N2 (725). გვ.143 -147.- ISSN 0130-7061, Index 76127 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ზოგიერთი გარეული ხილ¬კენკროვანი ნედლეულის გამოკვლევა ფქვილების დამზადების მიზნით† ე. ხვიჩია, გ. კაიშაურისტატიასამეცნიერო რეფერირებადი ჟურნალი „მეცნიერება და ტექნოლოგიები“. თბ.: საგამომცემლო სახლი „ტექნიკური უნივერსიტეტი“. 2017. N2 (725). გვ. 138 -142.- ISSN 0130-7061, Index 76127 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
საქართველოში მოყვანილი „ქართული თეთრი“ ჯიშის გოგრის ბიოქიმიური შედგენილობის კვლევის შედეგებიგ. კაიშაურისტატიასაქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტი. თბ.: საგამომცემლო სახლი “ტექნიკური უნივერსიტეტი”. 2017. N2 (504). გვ.11-16- ISSN 1512-0996 =ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
დასავლეთ საქართველოში მოყვანილი გრეიპფრუტის ნაყოფების ტექნო-ქიმიური მაჩვენებლების კვლევის შედეგებიგ. კაიშაური, ნ. ჯაფარაშვილისტატიასაქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტის შრომები. თბ.: საგამომცემლო სახლი “ტექნიკური უნივერსიტეტი”. 2016. N3 (501). გვ. 11-15- ISSN 1512-0996 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ქართული თეთრი ჰიბრიდული ჯიშის გოგრის შენახვის ტექნოლოგიაგ. კაიშაურისტატიასამეცნიერო რეფერირებადი ჟურნალი „მეცნიერება და ტექნოლოგიები“. თბ.: საგამომცემლო სახლი „ტექნიკური უნივერსიტეტი“. 2016. 2 (722). გვ. 73 - 77.- ISSN 0130-7061, Index 76127 ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
დიეტური კვების პროდუქტების დამზადება ზოგიერთი გარეული ხილ¬კენკროვანი ნედლეულისგან† ე.ხვიჩია, გ. კაიშაურისტატიასამეცნიერო რეფერირებადი ჟურნალი „მეცნიერება და ტექნოლოგიები“. თბ.: საგამომცემლო სახლი „ტექნიკური უნივერსიტეტი“. 2016. 2 (722). გვ. 69 - 72.- ISSN 0130-7061, Index 76127 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
კივის ნაყოფის გამოკვლევა ნატურალური ვაჟინის დამზადების მიზნითგ. კაიშაურისტატიასაერთაშორისო სამეცნიერო-მეთოდოლოგიური და პრაქტიკული რეფერირებული ჟურნალი “აგრარულ-ეკონომიკური მეცნიერება და ტექნოლოგიები”. თბ.: საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია. 2016. 3 (32). გვ. 50 - 54.- ISSN 1987- 6335 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ცხოველთა დერმატოფიტოზების აღმძვრელების ანტიგენური სპეციფიკურობამ.კობახიძე, გ.დვალი, გ. კაიშაური, ნ.ლომთაძესტატიასაქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტი. თბ.: საგამომცემლო სახლი “ტექნიკური უნივერსიტეტი”. 2015. N2 (496). გვ. 167-172.- ISSN 1512-0996 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
საქართველოში დარაიონებულ გოგრის ჯიშებში ვიტამინების შემცველობის კვლევის შედეგებიგ. კაიშაურისტატიასაქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტი. თბ.: საგამომცემლო სახლი “ტექნიკური უნივერსიტეტი”. 2015. N2 (496). გვ. 11-15- ISSN 1512-0996 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ნატურალური წვენი აქტინიდიისაგანგ. კაიშაური, თ.შამათავა, ნ.ლომთაძესტატიასაქართველოს სოფლის მეურნების მეცნიერებათა აკადემიის სამეცნიერო ჟურნალი “მოამბე”.თბ. საქართველოს სოფლის მეურნების მეცნიერებათა აკადემიის საინფორმაციო-საგამომცემლო განყოფილება. 2015. 34. მაისი, გვ. 311-312. 0.274 ISSN 1512-2743 -ქართულისაგრანტო პროექტი
ფორთოხლის ნატურალური ვაჟინიგ. კაიშაურისტატიასაქართველოს სოფლის მეურნების მეცნიერებათა აკადემიის სამეცნიერო ჟურნალი “მოამბე”.თბ. საქართველოს სოფლის მეურნების მეცნიერებათა აკადემიის საინფორმაციო-საგამომცემლო განყოფილება. 2015. 34. მაისი. გვ. 309-310.0.274 ISSN 1512-2743 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Результаты исследования лежкоспособности тыквы сорта МpаморнаяКайшаури Г.Н.კონფერენციის კრებულიМеждународная научно-практическая конференция «Инновационные технологии производства продуктов питания функционального назначения». г. Кутаиси. Изд-во Государственного Университета Акакия Церетели. 17 апреля 2015. с. 254 - 256.- ISBN 978-9941-453-61-4 -რუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ბოსტნეულის სასაუზმე კერძებიგ. კაიშაურიკონფერენციის კრებულისაერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია “ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები”. ქ. ქუთაისი. აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის გამომც. 2015. 17 აპრილი. გვ. 63 -65.- ISBN 978-9941-453-61-4 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
გრეიპფრუტის ნაყოფების სამკურნალო მნიშვნელობა და მათი გამოყენებაგ. კაიშაურისტატიასამეცნიერო-საინფორმაციო ჟურნალი “ახალი აგრარული საქართველო”. თბ. გამომც.: „აგრარული სექტორის კომპანიების ასოციაცია“ (ასკა). 2015. 1 (45). გვ. 28-29.- ISBN 1987-8729 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ნატურალური ვაჟინი მცენარეულ ფუძეზეგ. კაიშაურიკონფერენციის კრებულისაერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია “კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები”. ქ. ქუთაისი. აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის გამომც. 2014. 12-13 ივნისი. გვ. 257-259- ISBN 978-9941-453-82-3 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
გრეიპფრუტის ნაყოფების ქიმიური შედგენილობის კვლევის შედეგებიგ. კაიშაურიკონფერენციის კრებულისაერთაშორისო სამეცნიერო - პრაქტიკული კონფერენცია “კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები” . ქ. ქუთაისი. აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის გამომც. 2014. 12-13 ივნისი. გვ. 53 - 55.- ISBN 978-9941-453-82-3 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Результаты биохимических и технологических исследований тыквы сорта Картули тетри гибридули и продуктов её переработкиКайшаури Г.Н.სტატიაИзвестия Национального аграрного университета Армении. online 2013. 4. c.13 - 15. - -https://library.anau.am/images/stories/grqer/Izwestiya/4 _2013/kayshayri.pdfრუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
კვების პროდუქტების დაკონსერვების ქიმიური მეთოდიგ. კაიშაურისტატიასამეცნიერო-საინფორმაციო ჟურნალი “ახალი აგრარული საქართველო”. თბ. გამომც.: „აგრარული სექტორის კომპანიების ასოციაცია“ (ასკა). 2013. 8 (28). გვ. 22 - 23.- ISSN 1987-8729 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
საკონდიტრო ტიპის კონსერვი აქტინიდიისაგანგ. კაიშაური, მ. ჩაჩანიძე, მ.კობახიძე კონფერენციის კრებულისაერთაშორისო სამეცნიერო - პრაქტიკული კონფერენცია “ინოვაციური ტექნოლოგიები და თანამედროვე მასალები”, მიძღვნილი აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის 80 წლის იუბილესადმი. ქ. ქუთაისი. 2013. 7- 8 ივნისი. გვ. 31-33.- ISBN 978-9941-448-37-9 -ქართულისაგრანტო პროექტი
აქტინიდიის ჯიშის “მონტი” ტექნო-ქიმიური მაჩვენებლების შესწავლის შედეგებიგ. კაიშაურისტატიასაქართველოს სოფლის მეურნების მეცნიერებათა აკადემიის ჟურნალი “მოამბე”. თბ. : საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის საინფორმაციო-საგამომცემლო განყოფილება. 2012. 31. გვ. 227- 228.0.274 ISBN 1512-2743 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ფორთოხლის წვენის ძირითადი ხარისხობრივი მაჩვენებლების შესწავლა მისი შემდგომი გადამუშავების მიზნითგ. კაიშაური, თ. ძნელაძესტატიასაქართველოს სოფლის მეურნების მეცნიერებათა აკადემიის ჟურნალი “მოამბე”. თბ.: საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის საინფორმაციო-საგამომცემლო განყოფილება. 2012. 31. გვ. 225 - 226.0.274 ISBN 1512-2743 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
New Ways for Aromatization of Some Citrus DrinksG. Kaishauri, D. Kurkhuliკონფერენციის კრებულიConference on Biodiversity and Agricultural Biotechnologies. UNESCO - Agrarian University of Georgia. Tbilisi, 5 - 6 December, 2011. p. 13 - 15. - - -ინგლისურისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Использование в промышленности плодов тыквы сорта Миндальная-35 после хранения Кайшаури Г.Н.კონფერენციის კრებულიМеждународнaя научно-практическая конференция “Современные технологии и прикладной дизайн”. г.Кутаиси. Государственный Университет Акакия Церетели . 19–20 май. 2011. с. 127 - 128.- ISBN 978-9941-432-13-2 -რუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Влияние условий хранения на лежкость плодов тыквы сорта Картули тетриКайшаури Г.Н.კონფერენციის კრებულიМеждународная научно-практическая конференция “Современные технологии и прикладной дизайн”. г.Кутаиси. Государственный Университет Акакия Церетели. 19 -20 мая 2011. c. 125 – 126.- ISBN 978-9941-432-13-2 -რუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Лежкоспособность тыквы сорта Миндальная-35Кайшаури Г.Н.სტატიაГрузинский Государственный аграрный университет. Тб. : Изд-во ”Универсал“. 2011. т. 4. N 2 (55). c.24 - 27.- ISSN 1987-6599 -რუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Исследованиe основных качественных показателей сока из айвы с целью изготовления напитковКайшаури Г.Н.სტატიაЖурнал „Известия аграрной науки“. Тб.: Изд-во ”Универсал”. 2010. т. 8. № 4. c. 90 - 93.- ISSN 1512-1887 -რუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ბიოლოგიურად სრულფასოვანი ბავშვთა კვების პროდუქტები გოგრისაგანგ. კაიშაურიკონფერენციის კრებულისაერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენციია “ინოვაციური ტექნოლგიები და თანამედროვე მასალები” ქ. ქუთაისი. აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის გამომც. 2010. 17-18 ივნისი. გვ. 102-104.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Studying Technical-Chemical indexes of Stored Quince Fruits for the Purpose Further ProcessingG.KaishauriსტატიაAnnals of Agrarian Science. Tb.: Publishing house “Universal”. 2010. vol. 8. N1. p.138 - 140- ISSN 1512-1887 -ინგლისურისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
მსხლისგან დამზადებული ნაყენების შედარებითი ანალიზიგ. კაიშაურისტატიასაქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტი თბ: სსიპ საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტის გამომც. 2009. ტ.2. № 2 (47). გვ. 129-130- ISSN 1987-6599 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
სურნელოვან-არომატული ნედლეული – უალკოჰოლო სასმელების ინდუსტრიის აქტუალური ტენდენციაგ. კაიშაური, დ.ქურხული კონფერენციის კრებულისაერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია “სურსათის უვნებლობის პრობლემები”. თბ. 2009. 28–29 მაისი. გვ.199 - 201.- ISBN 978-9941-0-1424-6 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Биохимическая характеристика продуктов детского питания, oбогащенного биологически активными веществамиКайшаури Г.Н.კონფერენციის კრებულიМеждународная научная конференции “Проблемы безопасности продовольствия”. Тб. 2009. 28 – 29 май. с. 112 -114- ISBN 978-9941-0-1424-6 -რუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ბოსტნეულის სასმელი ბავშვებისათვისგ. კაიშაურისტატიასაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის “მოამბე”. თბ.: გამომც.: „ეროვნული მწერლობა“. 2009. 23. მარტი. გვ. 199- 200.- ISSN 1512 -2743 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Напиток из хранящихся сортов тыквы Кайшаури Г.Н.სტატიაжурнал “Известия аграрной науки”. Тб.: Изд-во ”Универсал”. 2008. т. 6. №4. с. 97 - 99.- ISSN 1512-1887 -რუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Фруктовые пюре, не содержащие сахар, для безалкогольных напитковКайшаури Г.Н.კონფერენციის კრებულიI Международная научно-практическая конференция -Биотехнологические процессы и продукты переработки биоресурсов водных и наземных экосистем. Изд--во АГТУ. 30.09.2008-3.10.2008. с.187-188. - ISBN 978-5-89154-272-3 https://astu.org/Uploads/files/izdatelstvo/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82(1).pdfრუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Новый вид сиропа для безалкогольных напитковКайшаури Г.Н.კონფერენციის კრებულიI Международная научно-практическая конференция -Биотехнологические процессы и продукты переработки биоресурсов водных и наземных экосистем. Изд--во АГТУ. 30.09.2008-3.10.2008. с.186-187. - ISBN 978-5-89154-272-3https://astu.org/Uploads/files/izdatelstvo/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82(1).pdfრუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
პროდუქციის ხარისხზე მოქმედი ფაქტორები და მათი კონტროლივ. კაიშაური, გ. კაიშაური სტატიაჟურნალი “აგროინფო”. თბ.: გამომც.: შპს „დიოსი“. 2008. N7. გვ. 22-23.- ISSN 1512-4134 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Кинетика роста и биосинтеза каротиноидов Rhodococcus Sp.при лимитировании фосфатамиДараселия Г. Я., Рогава Н.К., Двали Г.Ш., Кайшаури Г.Н.სტატიაИзвестия ВУЗ-ов “Естественные науки” Северо-Kавказский регион. 2008. #1. c. 83- 86.0,762 ISSN 0321-3005 https://elibrary.ru/item.asp?id=9989563რუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
პროდუქტული გაანგარიშებაგ. კაიშაურისახელმძღვანელოსაკურსო სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში - უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
მინერალური სასმელი, სამკურნალო და ბუნებრივი სუფრის წყლების ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლების, დახუფვის ჰერმეტულობისა და ბოთლების შევსების სისრულის განსაზღვრაგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
სამეურნეო-სასმელი და სამრეწველო წყალმომარაგების წყლის სინჯების აღება, შენახვა და ტრანსპორტირებაგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ჰიდროკარბონატ-იონების მასური წილის განსაზღვრა მინერალურ სასმელ-სამკურნალო და ბუნებრივ სუფრის წყლებშიგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
მინერალური სასმელი, სამკურნალო და ბუნებრივი სუფრის წყლების მიღების წესები და ანალიზის ჩატარების მეთოდებიგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
მშრალი ნივთიერების მასური წილის განსაზღვრა უალკოჰოლო სასმელებში, ბურახსა და ვაჟინებშიგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
უალკოჰოლო სასმელებსა და ბურახში სპირტის მასური წილის განსაზღვრაგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
უალკოჰოლო სასმელებში, მინერალურ წყლებში ნახშირბადის დიოქსიდის მასური წილის განსაზღვრაგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ინვერსიული შაქრის მასური წილის განსაზღვრა უალკოჰოლო სასმელებში, ვაჟინებსა და კონცენტრატებშიგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
აქტიური მჟავიანობის განსაზღვრა სასმელებშიგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
უალკოჰოლო და პურის ნედლეულისგან დამზადებული სასმელების, სასაქონლო ვაჟინებისა და ბურახის მდგრადობის განსაზღვრაგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
უალკოჰოლო სასმელების, სასაქონლო ვაჟინების საერთო მჟავიანობის განსაზღვრაგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
უალკოჰოლო სასმელების, სასაქონლო ვაჟინებისა და ბურახის ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლებისა და ბოთლების შევსების სისრულის განსაზღვრაგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია“ 2008.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
უალკოჰოლო სასმელების, სასაქონლო ვაჟინებისა და ბურახის მიღების წესები და სინჯების აღების მეთოდებიგ. კაიშაურისახელმძღვანელოლაბორატორიული სამუშაოს შესასრულებლად დისციპლინაში -უალკოჰოლო სასმელების ტექნოლოგია. 2007.- - -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
გოგრისგან სასმელების წარმოების ტექნოლოგიაგ. კაიშაურისტატია“აგრარული მეცნიერების პრობლემები”. თბ.: საქართველოს სახელმწიფო სასოფლო-სამეურნეო უნივერსიტეტის გამომც. 2007. ტ. XXXIX. გვ. 84 - 85.- ISSN 1512-200X -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ფეიჰოას ნაყოფების გამოკვლევა მისგან სასმელების დამზადების მიზნითგ. კაიშაურისტატია“აგრარული მეცნიერების პრობლემები”. საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტის გამომც. 2007. ტ. XXXVIII. გვ. 67 - 68.- ISSN 1512-200X -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ვაშლისგან დამზადებული სასმელების შედარებითი ანალიზიგ. კაიშაურისტატიააგრარული მეცნიერების პრობლემები”. თბ..: საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტის გამომც.2007. ტ. XXXVIII. გვ. 66 - 67.- ISSN 1512-200X -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
Культивирование съедобных грибов в ГрузииБазерашвили Л.Г., Кайшаури Г.Н., Гарибова Л.В. სტატიაПроблемы сельскохозяйственной науки». Ереван-Тбилиси. 2001. c. 28 - 30.- - -რუსულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
ქამა სოკოს მოყვანისა და გადამუშავე­ბის ტექნო­ლო­გიალ. ბაზერაშვილი, გ. კაიშაური სტატიააგრარული მეცნიერების პრობლემები. საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტი და აზერბაიჯანის მეცნიერებათა აკადემიის გენეტიკისა და სელექციის ინსტიტუტი. თბ. - ბაქო. საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტის გამომც. 2000. ტ. XI. გვ. 122 - 126- ISBN 5-8120-0093 –X -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
გოგრა საუკეთესო ნედლეული სასმელების მისაღებადგ. კაიშაურიკონფერენციის კრებულიაგრარული მეცნიერების პრობლემები”. საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტი და აზერბაიჯანის მეცნიერებათა აკადემიის გენეტიკისა და სელექციის ინსტიტუტი. თბ. - ბაქო. საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტის გამომც. 2000. ტ. XI. გვ. 119 - 121- ISBN 5-8120-0093 -X -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა
გარეული ხილის ქიმიური შედგენილობის შესწავლის შედეგებიე. გელაშვილი, გ. კაიშაური სტატიააგრარული მეცნიერების პრობლემები”. თბ.: საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტის გამომც. 2000. ტ. IX. გვ. 124 - 127.- ISBN 5-8120-0083 -2 -ქართულისახელმწიფო მიზნობრივი პროგრამა

2-nd International Conference “Science, Education, Innovations and Chemical Technologies - From Idea to Implementation. 2023”. Tbilisi. Georgia202323/11/2023 - 25/11/2023Rafael Agladze Institute of Inorganic Chemistry and Electrochemistry of Ivane Javakhishvili Tbilisi State University. Modeling the Results of Economic Enalysis of Technological Processes in the Food Industryზეპირი

The object of the research was grapefruit, which was not used by Georgian food industry enterprises, and its processing technology. Each operation of Grapefruit waste-free processing technology is modeled in the financial analysis. Profitability of production was determined by cost calculation. Financial modeling of the technological process will attract investors to produce useful production.

 

:https://conference23iice.ge
2-nd International Conference “Science, Education, Innovations and Chemical Technologies - From Idea to Implementation. 2023”. Tbilisi. Georgia202323/11/2023 - 25/11/2023Rafael Agladze Institute of Inorganic Chemistry and Electrochemistry of Ivane Javakhishvili Tbilisi State University. Sweet Snacks from the Secondary Raw Materials of Grapefruitზეპირი

The main purpose of the research was to examine grapefruit from its secondary raw material to get the production containing biologically active substances. 

The object of the study was “Duncan” and “Narinji" grapefruit varieties grown in the west of Georgia.

       The commodity indices of some grapefruit varieties ("Duncan" and "Narinji") have been investigated. These varieties contained substances belonging to antioxidants, such as total polyphenols, carotenoids, ascorbic acid etc.

        A new confectionery product, sweet snack, is made from the secondary raw materials, which is got by processing the grapefruit. On the basis of studies, its beneficial properties have been revealed. The quality indices of the products are established.

        The expediency of making confectionery products rich in biologically active substances based on secondary raw materials, obtained after processing grapefruit juice, has been established.


:https://conference23iice.ge
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია "საკვები პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები"ქ. ქუთაისი. საქართველო202020 _ 21 თებერვალიაკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი. შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი გრანტი FR 17_353საკვებდანამატი გარეული კენკრისაგანზეპირი

ნაშრომში მოცე­­მულია გარეული კენკრის (კუნელი) ქიმიური შედგე­ნი­ლობის კვლევის შედეგები. ნაყო­ფისგან დამზადე­ბულია ფქვილო­ვა­ნი ნაწარმი. შესწავ­ლილია მიღებუ­ლი პროდუქციის ძირითადი სტან­დარტუ­ლი ხარის­ხობრივი მაჩვე­ნებ­ლები. დადგ­ენი­ლია, რომ მზა პროდუქცია აკმაყოფი­ლებდა ანალოგი­ური სახის პრო­დუქ­ციაზე მოქმე­დი ნორმატიული დოკუმენტის მოთხოვნებს.

http://www.atsu.edu.ge/images/pdf/krebulebi/sakvebi-kvebuli.pdf
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია "საკვები პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები"ქ. ქუთაისი. საქართველო202020 _ 21 თებერვალიაკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი, შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი გრანტი FR 17_353კუნელის კვებითი ღირებულებაზეპირი

ნაშრომში მოცე­მუ­ლია დუშეთის რაიონში გავრ­ცე­ლებული წითელი კუნელის ხარის­ხის განმ­საზღვ­რე­ლი ძირითადი ქიმიური მაჩვენებ­ლების კვლევის შედეგები. გან­საზღვ­რულია კუნელის კვებითი ღირე­­ბუ­ლების ინტეგრალური მაჩვენებელი. გაან­გარიშებულია ცალ­კეულ საკვებ ნივთიერებებსა და ენერგიაზე ადამიანის ორგა­ნიზმის დღიური მოთხოვნილების დაკმაყოფილების პროცენტი.

http://www.atsu.edu.ge/images/pdf/krebulebi/sakvebi-kvebuli.pdf
პირველი საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,ახალი ინიციატივები“ქ. ქუთაისი. საქართველო201914-15 ნოემბერიაკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარული ფაკულტეტი, იმერეთის აგროეკოლოგიური ასოციაცია საქართველოში გავრცელებული გრეიპფრუტის ჯიშების ანტიოქსიდანტური აქტივობაზეპირი

ნაშრომში გადმო­ცემულია საქართ­ველოში გავრცე­ლებული გრეიპფ­რუტის ჯიშების („დუნკანი“ და „ნარინჯი“) კვლე­ვის შედეგები. დადგენილია, რომ შესწავლილი ჯი­შები აკმაყოფი­ლე­ბენ დასაკონსერ­ვებ­ლად განკუთვ­ნილი გრეიპფრუ­ტი­სადმი წაყე­ნე­ბულ მოთხოვ­ნებს. დადგენილია მათ­ში ჯამური პოლი­ფენოლების შემც­ვე­ლობა და მათი ანტიოქსიდანტუ­რი აქტივობა. 

http://iaa.org.ge/pdf/conf/collection2019.pdf
Международная научно-практическая конференция «Инновационные технологии производства продуктов питания функционального назначения»г.Кутаиси. Грузия201517 апреляГосударственный Университет Акакия Церетели, Национальный научный фонд Шота Руставели грант AR/201/10-150/12Результаты исследования лежкоспособности тыквы сорта Мpаморнаяზეპირი

В работе приведены результаты иссле­до­вания лежкоспо­собности тыквы сорта Мраморная, выращенной в условиях Грузии. Установлено, что плоды тыквы сорта Мраморная хорошо хранятся (почти без порчи и с минимальными потерями в массе) в условиях естественной вен­тиляции (при темпе­ратуре 12-140C и относительной влажности воздуха 70-75%). В таких условиях плоды более устойчивые к фитопатогенным микроорганизмам и их можно хранить в среднем в течение 8-9 месяцев для использования как в сыром, так и в переработанном виде.

http://www.atsu.edu.ge/images/pdf/krebulebi/kvebisproduqtebisinovaciuriteqnologiebi.pdf
საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია “ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები”.ქ. ქუთაისი. საქართველო201517 აპრილიაკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი. საინჟინრო ტექნოლოგიური ფაკულტეტიბოსტნეულის სასაუზმე კერძებიზეპირი

ნაშრომში აღწერი­ლია სამი სახის ბოსტ­ნეულისა (სტა­ფილო, ჭარხალი, თეთრთა­ვიანი კომ­ბოსტო) და მათგან დამზადე­ბუ­ლი პროდუქციის, კერძოდ სასაუზმე სალათების ძირი­თა­დი ხარისხობ­რი­ვი მაჩვენებლების კვლევის შედე­გები. პროდუქცია დამზა­დებულია როგორც სტანდარ­ტუ­ლი, ასევე გარე­გა­ნი ნიშნებით სარეა­­ლი­ზა­ციოდ სახედაქ­ვე­ითებული, მაგრამ კვებითი ღი­რე­ბუ­ლე­ბის თვალ­საზრისით სრულ­ფა­სოვანი ბოსტნეუ­ლი­დან.

http://www.atsu.edu.ge/images/pdf/krebulebi/kvebisproduqtebisinovaciuriteqnologiebi.pdf
საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია “კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები”ქ. ქუთაისი. საქართველო201412 - 13 ივნისიაკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი. საინჟინრო ტექნოლოგიური ფაკულტეტინატურალური ვაჟინი მცენარეულ ფუძეზეზეპირი

ნაშრომში მოცემუ­ლია ვაშლის ჯი­შის „შამპანური რენეტი“ ნაყოფე­ბისა და მისგან დამზადებული პროდუქციის ქიმიური შედგენი­ლობის კვლევის შედეგები. მცენა­რეულ ფუძეზე დამზადებულია ნატურალური ვაჟინი და დადგე­ნილია მისი სტან­დარტული ხარის­ხობ­რივი მაჩვენებ­ლები. პროდუქცია ხასიათდებოდა მაღალი ხარისხობ­რივი მაჩვენებ­ლე­ბი.

http://www.atsu.edu.ge/images/pdf/krebulebi/kvebisproduqtebiswarmoebisaqtualuriproblemebidaTanamedroveteqnologiebi.pdf
საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია “კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები”ქ. ქუთაისი. საქართველო201412 - 13 ივნისიაკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი. საინჟინრო ტექნოლოგიური ფაკულტეტიგრეიპფრუტის ნაყოფების ქიმიური შედგენილობის კვლევის შედეგებიზეპირი

ნაშრომში მოცე­მუ­ლია საბერძნე­თი­დან შემოტანილი გრეიპფრუტის ნაყოფების ორგა­ნო­ლეპტიკური მაჩვენებლებისა და ბიოქიმიური შედგენილობის კვლევის შედე­გე­ბი. დადგენილია, რომ ნაყოფები ხა­სიათდებიან კარგი სასაქონლო თვისე­ბებით. ნაყოფები მნიშვნელოვანი რაოდენობით (45 მგ%) შეიცავენ C ვიტამინს.

http://www.atsu.edu.ge/images/pdf/krebulebi/kvebisproduqtebiswarmoebisaqtualuriproblemebidaTanamedroveteqnologiebi.pdf
საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია “ინოვაციური ტექნოლოგიები და თანამედროვე მასალები”, მიძღვნილი აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის 80 წლის იუბილესადმიქ. ქუთაისი. საქართველო20137- 8 ივნისიაკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი, საინჟინრო- ტექნოლოგიური ფაკულტეტისაკონდიტრო ტიპის კონსერვი აქტინიდიისაგანზეპირი

ნაშრომში მოცე­მულია დასავლეთ საქართ­ველოს სა­კარმიდამო ნაკ­ვეთ­ზე მოყვანილი აქტინიდიის ჯი­შის „მონტი“ ტექ­ნო-ქიმი­უ­რი მაჩ­ვენებლების კვლე­ვის შედეგები. ნაყო­ფების გადა­მუ­შავების შედე­გად მი­ღე­ბული ნარჩენიდან დამ­ზადებულია საკონ­­დიტრო ტიპის კონსერვი. მზა პროდუქ­ცია­ში შესწავლილია სტანდარტით გათვალისწინებული ხარისხობრივი მაჩვენებლები.

https://institutes.gtu.ge/uploads/Kutaisi 2013.pdf
Conference on Biodiversity and Agricultural BiotechnologiesTbilisi. Georgia20115-6 DecemberUNESCO - Agrarian University of GeorgiaNew Ways for Aromatization of Some Citrus Beveragesზეპირი

The work represents the results of research on qualitative indices of non-alcoholic drinks produced from a plant raw material (orange). In order to improve the taste of the drink, we added to it the infusion of aromatic raw material (cinnamon). While working on non-alcoholic drink recipes we established the percentage ratio of the infusions by means of the experiments. We made syrups considering their flavor peculiarities. After adding components to the syrups, we thoroughly stirred and filtered the obtained coupages and made the drinks. Study of the standard qualitative indices of ready-made drinks showed that cinnamon aroma significantly affected the orange drink aroma and modified it completely. The research proved that it is possible to produce a special flavored high quality orange drink by using aromatic raw material (cinnamon).

https://institutes.gtu.ge/uploads/Agruni 2011.pdf
Международная научно-практическая конференция “Современные технологии и прикладной дизайн”г.Кутаиси. Грузия201119 – 20 маяГосударственный Университет Акакия ЦеретелиИспользование в промышленности плодов тыквы срота Миндальная-35 после храненияზეპირი

Даны результаты сравнительного ана­лиза биохими­ческих показателей консервов, изго­тов­ленных из тыквы сорта Миндальная-35 как непосредс­т­венно после их сбо­ра, так и после дли­тельного хра­нения в хранилище при температуре 12-14 0С и относи­те­льной влажности воздуха 70 -75%. Установ­ле­на целесообраз­ность переработки сорта на консервы после длительного хранения.

https://atsu.edu.ge/images/pdf/krebulebi/krebuli-2011%20-%20I%20%E1%83%9C%E1%83%90%E1%83%AC%E1%83%98%E1%83%9A%E1%83%98.pdf
Международная научно-практическая конференция “Современные технологии и прикладной дизайн”г.Кутаиси. Грузия201119 – 20 маяГосударственный Университет Акакия ЦеретелиВлияние условий хранения на лежкость плодов тыквы сорта Картули тетриზეპირი

В работе приве­дены результаты иссле­до­вания лежкоспо­собности тыквы сорта Кар­ту­ли тет­ри, выращен­ной в условиях Грузии. Плоды зало­жены на хране­ние в хра­нилище при темпе­ратуре 12 - 14 0С и относительной влажности воздуха 70 - 75% и в холо­дильной камере при температуре 4 -6 0С и относи­тель­ной влажности воздуха 90 - 95%. Уста­нов­лено, что плоды тык­вы сорта Карту­ли тетри хра­нятся почти без порчи в условиях естест­вен­ной вен­тиляции т. е. при температуре 12-14 0С и относи­тельной влажности воздуха 70 -75% в среднем в течение 7 – 8 месяцев.

https://atsu.edu.ge/images/pdf/krebulebi/krebuli-2011%20-%20I%20%E1%83%9C%E1%83%90%E1%83%AC%E1%83%98%E1%83%9A%E1%83%98.pdf
საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია “ინოვაციური ტექნოლოგიები და თანამედროვე მასალები”ქ. ქუთაისი. საქართველო201017 – 18 ივნისიაკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი. საინჟინრო ტექნოლოგიური ფაკულტეტიბიოლოგიურად სრულფასოვანი ბავშვთა კვების პროდუქტები გოგრისაგანზეპირი

ნაშრომში მოცე­მულია საქართვე­ლოში დარაიო­ნე­ბული გოგრის ჯი­შების „მრამორ­ნაია“ და „მინდალ­ნაია-35“ ბიოქიმი­ური მაჩვენებლე­ბის შესწავლის შედე­გები. ჯიშები საკ­­მ­აო რაოდე­ნო­ბით შეიცავენ მინერა­ლურ ნივ­თიერე­ბებსა და ვიტამი­ნებს. მათში იდენტიფიცირებულია ყველა შეუცვლე­ლი ამი­ნომჟავა. დაბალან­სებული კვების ფორმულის მოთხოვნებთან გოგრის საკვლევი ჯიშების შემცვე­ლო­ბის შესაბამი­სობის შესწავლის შედეგად შერჩეუ­ლი რეცეპტურები მეტად აკმაყოფი­ლებენ დაბალან­სებული კვების ფორმულის მოთხოვნებს.ისინი

საფუძვლად დაე­დო გოგრისგან სხვადასხვა სახის პროდუქციის დამზადებას

https://mail.google.com/mail/u/1?ui=2&ik=76e7ac8a4c&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1733077885902762971&th=180d2127ad51b3db&view=att&disp=inline&realattid=f_l3a5k6jm0
საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია “სურსათის უვნებლობის პრობლემები”თბილისი. საქართველო200928 - 29 მაისისაქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტი; საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტი; საქართველოს საინჟინრო აკადემიასურნელოვან-არომატული ნედლეული – უალკოჰოლო სასმელების ინდუსტრიის აქტუალური ტენდენციაზეპირი

ნაშრომში მოცემუ­ლია სურნელოვან-არომატული ნედ­ლე­ულის გამოყე­ნებით მიღებული უალკოჰოლო სას­მელების ხარის­ხობ­რივი მაჩვენებლე­ბის კვლევის შედე­გები. მათი გემოს გასაუმჯობესებ­ლად დადგენილია აღნიშნული ნედ­ლე­ულის გამოყენე­ბის შესაძლებლობა.

https://institutes.gtu.ge/uploads/GTU 2009.pdf
Международная научная конференция “Проблемы безопасности продовольствия”г. Тбилиси. Грузия2009. 28 - 29 маяГрузинский технический Университет, Грузинский Государственный Аграрный Университет, Инженерная Академия ГрузииБиохимическая характеристика продуктов детского питания, oбогащенного биологически активными веществамиზეპირი

В работе представ­лены результаты исследования био­химического 

состава продуктов детс­кого питания, обо­га­щенного биоло­гически активными веществами. Уста­нов­лено, что про­дук­ция характери­зу­ется высокой пи­щевой ценностью и  содержит биологи­чески активные ве­щества, что дает возможность реко­мендовать данный продукт для пита­ния детей.

https://institutes.gtu.ge/uploads/GTU 2009. 23.pdf
I Международная научно-практическая конференция “Биотехнологические процессы и продукты переработки биоресурсов водных и наземных экосистем”, посвященной 450-летию г. АстраханиАстрахань. Российская федерация 200830 сентября - 3 октябряАстраханский Государственный Технический Университет, Всеросийский научно-исследовательский институт орошаемого овощеводства и бахчеводства, Общество биотехнологов России им. Ю. А. ОвчинниковаФруктовые пюре, не содержащие сахар, для безалкогольных напитковზეპირი

На основе прове­денных исследо­ва­ний установлено, что для перера­бот­ки на пюре без са­ха­ра можно реко­мендовать яблоки (как отдельно, так и в смеси), персики, культурные и дикие груши, сливы. Такая продукция характе­ризуется высокими вкусовыми качест­ва­ми и содержа­ни­ем ценных веществ. Изготовленное пю­ре можно использо­вать как готовый продукт и как полу­фабрикат для изго­товления низко­ка­лорийных нектаров

https://institutes.gtu.ge/uploads/Astrakhan- 2008.pdf
I Международная научно-практическая конференция “Биотехнологические процессы и продукты переработки биоресурсов водных и наземных экосистем”, посвященной 450-летию г. Астрахани Астрахань. Российская федерация 200830 сентября - 3 октябряАстраханский Государственный Техничес-кий Универси-тет, Всероси-йс¬кий научно-исследовательский институт орошаемого овощеводства и бахчеводст-ва, Общество био¬технологов России им. Ю. А. Овчинни¬ко-ваНовый вид сиропа для безалкоголь-ных напитковზეპირი

Изготовленны нас­той и сиропы для безалко­­гольных напитков. Класси­ческими и совре­­­-

мен­­ными мето­да­ми исследования определены: орга­нолептические и физико-химичес­кие показатели качест­ва. Доказано, что с исполь­зо­­ванием пряно-ароматичес­кого сырья можно создавать новый сироп с особо выделенным пикантным вкусом.

https://astu.org/Uploads/files/izdatelstvo/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82(1).pdf

Web of Science: -
Scopus: -
Google Scholar: Citations 5, h-index-1

დისერტაციის რეცენზირება


სამაგისტრო ნაშრომების ხელმძღვანელობა


ფეიხოას ნაყოფების გამოკვლევა მისგან უალკოჰოლო სასმელების მიღების მიზნითსაქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტი
ვაშლისგან დამზადებულ სასმელების შედარებითი ანალიზისაქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტი
ყურძნის ნაყოფების გამოკვლევა მისგან უალკოჰოლო სასმელების დამზადების მიზნითსაქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტი
კომშის ნაყოფების გამოკვლევა მისგან უალკოჰოლო სასმელების მიღების მიზნითსაქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტი
ლიმონის ვაჟინის მდგრადობის გამოკვლევასსიპ საქართველოს სახელმწიფო სასოფლო-სამეურნეო უნივერსიტეტი (შემდეგ - საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტი)
კომშის წვენის ხარისხობრივი მაჩვენებლების შესწავლასსიპ საქართველოს სახელმწიფო სასოფლო-სამეურნეო უნივერსიტეტი (შემდეგ - საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტი)
სურნელოვან-არომატული ნედლეულის გავლენა ვაჟინის ორგანოლეპტიკურ თვისებებზესსიპ საქართველოს სახელმწიფო სასოფლო-სამეურნეო უნივერსიტეტი (შემდეგ - საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტი)
მანდარინის სასასქონლო ვაჟინის დაკონსერვების მეთოდების შედარებითი ანალიზისსიპ საქართველოს სახელმწიფო სასოფლო-სამეურნეო უნივერსიტეტი (შემდეგ - საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტი)
მსხლისგან დამზადებული უალკოჰოლო სასმელების ხარისხობრივი მაჩვენებლების შესწავლა სსიპ საქართველოს სახელმწიფო სასოფლო-სამეურნეო უნივერსიტეტი (შემდეგ - საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტი)
ვაშლისგან დამზადებული სასაქონლო ვაჟინების შედარებითი ანალიზისსიპ საქართველოს სახელმწიფო სასოფლო-სამეურნეო უნივერსიტეტი (შემდეგ - საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტი)

სადოქტორო თემის ხელმძღვანელობა/თანახელმძღვანელობა


უცხოურ ენებზე მონოგრაფიის სამეცნიერო რედაქტირება


ქართულ ენაზე მონოგრაფიის სამეცნიერო რედაქტირება


წიგნი - ყველაფერი სოკოების შესახებე. გვრიტიშვილი, ნ.ბოკერია, ა.დადეგაშვილი, ლ.ბაზერაშვილი, მ.კევლიშვილი, ლ.შავაძეიაკობ გოგებაშვილის სახელობის თელავის სახელმწიფო უნივერსიტეტისაქართველო20/05/2016
ბროშურა - ზოგიერთი საკარანტინო მავნებლის ბიო-ეკოლოგიური თავისებურებანილ. ბაზერაშვილი, მ. კევლიშვილი, ლ. შავაძე , გ. იაკობაშვილიგარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის სამინისტრო. სურსათის ეროვნული სააგენტოსაქართველო25/05/2021

რეფერირებული ან პროფესიული ჟურნალის/ კრებულის მთავარი რედაქტორობა


სამეცნიერო პროფესიული ჟურნალის/ კრებულის რეცენზენტობა


რეფერირებული სამეცნიერო ან პროფესიული ჟურნალის/ კრებულის სარედაქციო კოლეგიის წევრობა


საერთაშორისო ორგანიზაციის მიერ მხარდაჭერილ პროექტში/გრანტში მონაწილეობა


სახელმწიფო ბიუჯეტის სახსრებით მხარდაჭერილ პროექტში/ გრანტში მონაწილეობა


ხილბოსტნეულის პროდუქტების შენახვის, ტრანსპორტიტრებისა და გადამუშავების პროდუქტთა სტანდარტიზაციისა და სერთიფიკაციის სამუშაოების ჩატარება საქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო 2003-2008პროექტის ხელმძღვანელი, ძირითადი შემსრულებელი
ვაშლის ნაყოფების ტექნოქიმიური მაჩვენებლების შესწავლა მათი შემდგომი გადამუშავების მიზნითსაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო 2009-2013პროექტის ხელმძღვანელი, ძირითადი შემსრულებელი
აქტინიდიის ტექნო-ქიმიური მაჩვენებლების შესწავლა მისი შემდგომი გადამუშავების მიზნით საქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტის ბიოტექნოლოგიის ცენტრი (შიდა გრანტი) 1.07.2011 - 31.12.2011ხელმძღვანელი, ძირითადი შემსრულებელი 
ფორთოხლის ნაყოფების გამოკვლევა ნატურალური პროდუქტების დამზადების მიზნითსაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამიმისტრო01.01.2013-31.12.2013ხელმძღვანელი, ძირითადი შემსრულებელი 
გრეიპფრუტის ნაყოფების გამოკვლევა ნატურალური პროდუქტების დამზადების მიზნითსაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამიმისტრო 2014 - 2017ხელმძღვანელი, ძირითადი შემსრულებელი 
ხილის გადამუშავების პროდუქტების კვებითი ღირებულების სრულყოფა ზოგიერთი კენკროვანი კულტურიდან მიღებული ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებითსაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო 2018 - 2022პროექტის ხელმძღვანელი, ძირითადი შემსრულებელი
ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების შემუშავება ადგილობრივი მცენარეული რესურსების გამოყენებითსაქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამიმისტრო 2023 - 2027პროექტის ხელმძღვანელი, ძირითადი შემსრულებელი

პატენტის ავტორობა


უფლება ქართულ ან უცხოურ სასაქონლო ნიშანზე, სასარგებლო მოდელზე


-

საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემიის ან სოფლის მეურნეობის აკადემიის წევრობა


საერთაშორისო პროფესიული ორგანიზაციის წევრობა


კონფერენციის საორგანიზაციო/ საპროგრამო კომიტეტის წევრობა


ჯილდო ეროვნული/ დარგობრივი პრემია, ორდენი, მედალი და სხვ.


საპატიო წოდება


მონოგრაფია


სახელმძღვანელო


სტატია მაღალ რეიტინგულ და ადგილობრივ ჟურნალებში


პუბლიკაცია სამეცნიერო კონფერენციის მასალებში, რომლებიც ინდექსირებულია Web of Science-ში და Scopus-ში